Τρίτη 24 Μαΐου 2016

24 Μαΐου, 12 μέρα, Βενετία - Βερόνα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις σήμερα θα ήταν μια ηλιόλουστη μέρα. Άλλαι αι βουλαί των ανθρώπων όμως άλλα ο Θεός κελεύει. Γι' αυτό από το δεύτερο μισό της νύκτας ξεκίνησε μια ψιλή βροχή που κράτησε μέχρι τις οκτώμιση το πρωί.Έτσι λοιπόν εκτός από τα πουλιά σήμερα άκουγα και τον ήχο που κάνει η βροχή πάνω στο ύφασμα της σκηνής. Και τότε σκέφτεσαι: κι αν δεν αντέξει και αρχίζει να μπάζει; και περιμένεις την στιγμή που οι σταγόνες θ' ακούγονται στο κούτελο σου πλέον. Ευτυχώς όμως η βροχή ήταν ψιλή και η σκηνή καινούργια με δυνατότητα αντοχής στα 3000mm βροχής (έτσι λέει το προσπέκτους). Αφού ξανατσέκαρα τον καιρό στο διαδίκτυο και το weather.com και το accuweather.com επέμεναν ότι θα είναι καλή μέρα, και αφού εν τω μεταξύ η βροχή σταμάτησε, ξεκίνησα να μαζεύω τα πράγματα μου περιμένοντας να στεγνώσει και η σκηνή. Έκανα check-out από το camping στις 11:30 και έφυγα για να πάρω την autostrada. Ως γνωστόν συνήθως τις αποφεύγω αλλά είχα δει στον χάρτη ότι ο παράλληλος δευτερεύων δρόμος δεν έλεγε τίποτα και πέρναγε μέσα από χωριά. Βγήκα λοιπόν στην autostrada το οποίο είναι κι αυτό μια εμπειρία. Πήγαινα γύρω στα 120-130, που είναι και το όριο και πέρναγα μόνο νταλίκες και τροχόσπιτα. Όλοι οι άλλοι με περνάγανε απ' όλες τις πάντες. Δεν νομίζω η ταμπέλα που έγραφε "controlo elettronico della velocita" να τους έλεγε τίποτα. Μάλλον δεν ξέρουν ιταλικά. Με πέρασε και μια Ferrari κόκκινη. Την άφησα. Ας μην φοβόμουνα μην μου πάρει ο αέρας τα πράγματα και σκορπίσουν μεσ' την autostrada και θα σού 'λεγα εγώ. Δεν λέω όμως, πέρασα και μια μηχανή πολύ μεγαλύτερη από την δικιά μου. Honda Goldwing 1800. ME TRAILOR την οποία συνάντησα αργότερα στην στάση μου στην area de servizio (στο ΣΕΑ που λέμε στην Ελλάδα).

Αυτός δεν κάνει ταξίδι, μάλλον μετακόμιση έκανε. Γερμανός, τί περιμένεις;
Επειδή πλησίαζα στην Βερόνα έβαλα το gps να μου βρεί το camping που μου είχε κλείσει ο Michele. Όταν έφτασα έμεινα άφωνος (speechless που λένε στο χωριό μου). Είναι ένα μεγάλο camping πάνω στην λίμνη Garda πήχτρα στον κόσμο. Με το ζόρι βρήκα κάπου να στήσω την σκηνή μου. Και αυτά τα κόλπα για σκιές ξεχάστε τα. Λέγεται la Quercia που σημαίνει "η βελανιδιά" (http://www.laquercia.it/)
Δεν ξέρω αν είναι εποχή διακοπών τώρα στην Γερμανία γιατί από τα 1000 αυτοκίνητα που έχει το camping είδα 1 δανέζικο, 2-3 ολλανδικά και όλα τ' άλλα γερμανικά. Ο Michele μου είχε πεί ότι δεν επιτρέπουν να παρκάρεις την μηχανή δίπλα στην σκηνή αλλά σε ειδικό χώρο. Εμένα όμως δεν με άφηναν ούτε να την πάω ως εκεί να ξεφορτώσω. Αντίθετα τ' αυτοκίνητα παρκάρουν δίπλα στο τροχόσιτο ή την σκηνή τους. Μέχρι που άρχισα να τους κατηγορώ ότι κάνουν διακρίσεις εις βάρος των μοτοσυκλετιστών και ότι μ' αυτήν την λογική μπορεί ν' απαγορεύσουν και στους μαύρους να μπαίνουν μέσα. (Σημείωση: αυτοί εδώ πάνω στον Βορρά μπορεί να είναι Ιταλοί αλλά γερμανοφέρνουν). Μάλλον τους πάτησα τον κάλο (όπως όλους τους Γερμανούς αν τους πεις ρατσιστές - αν έχεις την μύγα) διότι με αφήσαν και πήγα να ξεφορτώσω τουλάχιστον.
Το camping μοιάζει με ΚΑΑΥ (= οι θερινές κατασκηνώσεις των στρατιωτικών). Μπροστα στην παραλία είναι τα πιο ακριβά σπιτάκια (θέσεις ανωτάτων τις λέμε στα ΚΑΑΥ) και όσο ανεβαίνεις πέφτουν οι τιμές. Οι μικρές σκηνές σαν την δική μου είναι στο τέρμα, εκεί που στα ΚΑΑΥ μπαίνουν οι πολιτικοί υπάλληλοι ή στρατιωτικοί με βαθμό χαμηλότερο του Λοχία.
Οι Γερμανοί λοιπόν έρχονται εδώ για να κάνουν μπάνιο στην λίμνη (Γερμανοί είναι, τί περιμένεις) η οποία είναι τεράστια βέβαια και οργανωμένη σαν θάλασσα...
... αλλά θάλασσα δεν είναι. Δεν βούτηξα, ούτε πρόκειται, αλλά απ' έξω που την είδα δεν έχει άμμο αλλά χώμα. Και επειδή έβρεχε χθες καταλαβαίνετε πώς είναι.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα. και επειδή, λόγω διαδρομής, δεν είχε φωτογραφίες σήμερα, βάζω μερικές από χθες από την Βενετία προς τέρψιν των διψούντων.

Αγ. Μάρκος
 

Πλατεία Αγ. Μάρκου
 

Γονδολιέρης



Πωλητήριο φρούτων
 


Σκεπτόμενος Βενετσιάνος (με τάμπλετ;)


 
Αύριο το πρόγραμμα έχει βόλτες στην Βερόνα.

Μιχάλης
24 Μαΐου
χλμ ημέρας: 204
συνολικά χλμ:2239

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου