Κυριακή 29 Μαΐου 2016

29 Μαΐου, 17η μέρα, Levanto

Η απόφαση μου να φύγω το Σάββατο από την Lago di Garda αποδείχθηκε σοφή. Αν έφευγα σήμερα θα έτρωγα την βροχή της αρκούδας και δεν θα ευχαριστιόμουν την διαδρομή που έκανα χθες. Ήδη σήμερα πριν ξημερώσει ξεκίνησε να βρέχει απαλά. Την ώρα που ξύπνησα και ετοιμαζόμουν να πάω για την πρώτη επίσκεψη της ημέρας έριχνε παπάδες. Έτσι εγκλωβίστηκα στην σκηνή μέχρι να κοπάσει λίγο που σήμαινε μισή ώρα. Γενικά όλη την ημέρα έβρεχε πότε λίγο, πότε πολύ με αποτέλεσμα να μην βγω από το camping. Γύρω στις 4:30 το απόγευμα σταμάτησε να βρέχει και είπα να προλάβω να πάω στο χωριό πριν ξαναρχίσει. Το ίδιο προφανώς είχαν σκεφτεί και πολλοί άλλοι αφού ξαφνικά γέμισαν οι δρόμοι. Επειδή η βροχή μπορεί να ξανάρχιζε σκέφτηκα να μην πάρω την φωτ. μηχανή αλλά να βγάλω φωτό με το κινητό. Λάθος μου βέβαια διότι η βροχή δεν ξανάρχισε και επίσης το κινητό βγάζει τις φωτογραφίες όπως θέλει αυτό και όχι όπως θέλει ο φωτογράφος αφού δεν μπορείς να ρυθμίσεις τίποτα. Γι' αυτό και η ποιότητα σήμερα μπορεί να είναι καλύτερη από την χθεσινή (της action camera) αλλά δεν είναι η απαιτούμενη. Κοντά στο camping είναι μια εκκλησία και όταν πέρασα απ' έξω ένα ζευγάρι μόλις είχε παντρευτεί και μπήκαν στην λιμουζίνα που θα τους έπαιρνε από την εκκλησία.


Το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη. Το κακό είναι ότι και εδώ κορνάρουν όπως στην Ελλάδα και επίσης γυροφέρναν τους νιόπαντρους σ' όλο το χωριό.
Πριν κάτσω για φαγητό έκανα μια βόλτα να δω το Levanto και να βγάλω φωτογραφίες.








Αφού έφαγα penne al salmone (insegnante, πάλι ζήτησα pomeriggio αντί για fromaggio), bruscheta classica και gelati ciocolatto nero για το τέλος, έφυγα να γυρίσω στο camping να προλάβω να πιάσω θέση στις πρίζες που βάζουν όλοι τα κινητά τους για φόρτισμα και εγώ το netbook για γράψιμο.

Αύριο δεν ξέρω τί θα κάνω αλλά κάτι θα κάνω διότι δεύτερη μέρα στο camping χωρίς να κάνω τίποτα δεν αντέχεται. Μάλλον θα πάρω το τραίνο και θα μπώ στο πάρκο cinque terre.

Μιχάλης
29 Μαΐου (αποφράδα μέρα)
χλμ ημέρας: 0
συνολικά χλμ: 2733

2 σχόλια: