Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

27 Μαΐου, 15η μέρα, Lazise

Η μέρα ξημέρωσε χωρίς πρόγραμμα και μετά από ένα καλό πρωινό στο camping είπα να πάω στο κοντινό χωριό το οποίο λέγεται Lazise (προφέρεται Λατσίζε). Η απόσταση είναι περίπου 2χλμ και την πήγα με τα πόδια. Ο δρόμος είχε και σήμερα κίνηση με όλα αυτά που έγραφα και χθες. Πάλι πολλά σπορ αυτοκίνητα Porsce, Ferrari, Audi R8 (τα περισσότερα με γερμανικές πινακίδες, μα τί στο καλό δεν τους έχει πιάσει η κρίση αυτούς;), πολλά "κάμπρια" ανοιχτά και πολλές μοτοσυκλέτες. Έβλεπα τους αναβάτες τους ντυμένους με μπουφάν ή με δερμάτινα και τους λυπόμουν. Πού πάνε με τέτοια ζέστη; είναι με τα καλά τους;
Το Lazise είναι κατά βάση ένα παλιό χωριό παραλίμνιο περιτοιχισμένο από ψηλά τείχη.


Μέσα στα τείχη βρίσκεται όλη τη τουριστική ζωή του χωριού. Είναι στενάκια γεμάτα καφέ και εστιατόρια και άλλου είδους μαγαζιά που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό (μην κοιτάτε που εγώ για τις φωτογραφίες έψαχνα τα άδεια).




Στο παραλιακό μέτωπο, το εντός των τειχών κομμάτι έχει κυρίως καφέ και ταβέρνες ενώ εκτός των τειχών έχει ένα promenade (περίπατο) που εκτείνεται κατά μήκος του lakefront (μώλου που λένε στα Γιάννενα) χωρίς μαγαζιά όπου ο κόσμος περπατά, τρέχει ή κάνει ποδήλατο.




Εδώ, στην τελευταία φωτογραφία, μένει κόσμος μέσα. Στα κουδούνια που φαίνονται στην αριστερή κολώνα είχε τρία ονόματα.

Μετά γύρισα στο camping να γράψω την μικρή ανταπόκριση της ημέρας και να ετοιμαστώ να φύγω διότι μ' έχει καλέσει ο Michele σπίτι του για δείπνο απόψε.

Και αύριο το πρόγραμμα δεν έχει τίποτα (διευθέτηση δημοσίων ειδών λέγαμε στην Σχολή. Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να μην είχε τίποτα). Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να βρεθώ με τον Christian ο οποίος είναι Δανός και μένει στην Ιταλία διότι είναι πιλότος της Ryan air.

Μιχάλης
27 Μαΐου
χλμ ημέρας: 5 (με τα πόδια, κατ' εκτίμηση)
συνολικά χλμ: 1480 (όσα και χθες, τα σημερινά δεν μετράνε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου