Σάββατο 28 Μαΐου 2016

28 Μαΐου, 16η μέρα, Lago di Garda - Cinque terre

Χθες το βράδυ με είχε καλέσει ο Michele σπίτι του για δείπνο. Ο Michele είναι λοχαγός του ιταλικού στρατού και τον είχα υφιστάμενο όταν υπηρετούσα στο Νατοϊκό στρατηγείο στην Θεσσαλονίκη. Είναι Βερονέζος και οι πρόγονοι του είχαν ένα υποστατικό σε μια περιοχή λίγο πιο έξω από την πόλη στο οποίο καλιεργούσαν αμπέλια και παρήγαγαν κρασί. Το υποστατικό είχε και ένα αρχοντικό στο οποίο έμενε η οικογένεια. Τώρα το μισό σπίτι και το μεγαλύτερο μέρος του υποστατικού έχουν πουληθεί και σ' ότι μένει ζεί αυτός και η οικογένεια του.

Σήμερα το πρωί σκεπτόμουν τα σχέδια για την συνέχεια του ταξιδιού. Ο Christian (ο πιλότος της Ryan air) δεν είχε στείλει μήνυμα ενώ η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες προέβλεπε βροχές. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να μην παρατείνω την διαμονή μου στη Lago di Garda και να φύγω για το Cinque terre όσο ο καιρός ήταν καλός. Από το Lazise πήρα την autostrada μέχρι την Mantova και μετά βγήκα στο επαρχιακό δρόμο SR 62 μέχρι το Reggio nella Emilia. Όλη αυτή η διαδρομή ήταν στην μεγάλη πεδιάδα που είναι γνωστή ως Grana Padano. Μετά το Reggio ο δρόμος άρχισε ν' ανεβαίνει και να γίνεται πράσινος. Ήταν Σάββατο, καλός καιρός και ο συγκεκριμμένος δρόμος (SS 63) ήταν γεμάτος μηχανές. Το περίεργο είναι ότι ήταν και γεμάτος ποδήλατα. Και όχι ποδηλάτες που είχαν βγει βόλτα ή για ψώνια (τέτοιους έβλεπα πολλούς στην Garda) αλλά ποδηλάτες - αθλητές. Σε μια στάση που έκανα για καφέ είδα ότι η τηλεόραση έδειχνε ποδηλατικούς αγώνες. Δεν ξέρω αν ήταν το Giro d' Italia ή τίποτα άλλο αλλά ήταν εντυπωσιακό πόσοι ποδηλάτες ανεβο-κατέβαιναν το βουνό. Για τις μοτοσυκλέτες τί να πώ; πηγαίναν σαν να μην υπήρχε αύριο. Ακόμα και ένα γκρούπ με Goldwing (αυτή που τις προάλλες είδατε να σέρνει τρέϋλορ) πηγαίναν μαλλιά κουβάρια. Ήταν αστείο να τους βλέπεις να ξύνουν τις βαλίτσες τους στην άσφαλτο. Αν γουστάρουν στροφιλίκια γιατί παίρνουν Goldwing;
Επειδή ήμουν όλη μέρα στον δρόμο και ο SS63 δεν είχε ενδιαφέροντα μέρη να σταματήσει κανείς δεν τράβηξα φωτογραφίες σήμερα παρά από την action camera που είχα πάνω στην μηχανή.









Λίγο πριν φτάσω στο Levante, το χωριό στο οποίο θα έμενα πέρασα από ένα πολύ όμορφο χωριό που λέγεται Ridarolo και είναι κρεμασμένο στο βουνό.



Αφού εγκαταστάθηκα στο camping ετοιμάστηκα και βγήκα μια βόλτα στο Levanto (https://www.google.it/maps/place/19015+Levanto,+%CE%9B%CE%B1+%CE%A3%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B1/@44.1806198,9.5696277,10z/data=!4m5!3m4!1s0x12d4edc7a857dbb5:0x2ce1f4a43a1ff672!8m2!3d44.1913789!4d9.6230001?hl=el).

Είναι ένα παραλιακό χωριό στις παρυφές του εθνικού πάρκου Cinque terre. Δεν πρόλαβα να το δω καλά αλλά εκ πρώτης όψεως φάνηκε όμορφο.



Αύριο το πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από τον καιρό. Αν δεν βρέχει ίσως πάω στο Portofino αλλιώς ίσως κινηθώ στο Cinque terre.

Μιχάλης
28 Μαΐου
χλμ ημέρας; 253 (συμπεριλαμβανομένων και αυτών χθες για το σπίτι του Michele)
συνολικά χλμ: 2733

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου